Vulkanen [Ei]land
Gisteren zijn we naar het buureiland van Fuerteventura gegaan, Lanzarote. Dat is een eiland wat helemaal vol ligt met uitgestoten lava.
We stonden al om 6:05 op de bus te wachten, die zou om kwart over er zijn en ze hebben zich netjes aan hun belofte gehouden :D. Van Princess kregen we 2 lunchpakketjes mee want die hadden we de dag ervoor besteld. We konden namelijk nog niet zo vroeg gaan ontbijten, of nouja kon wel. Ze zouden open kunnen gaan wanneer we willen maar we vonden een lunchpakketje toch handiger.
Nadat we 2 uur in de bus gezeten hadden kwamen we aan bij de Ferry, die vertrok om 9u. Het was maar een half uurtje varen dus dat was niet zo erg. Wel leuk om de eilanden eens vanaf zee te kunnen bekijken!
Toen we er waren gingen we gelijk naar het nationale park Timanfaya. Dat is best eng kan ik jullie vertellen als je met een touringcar langs hele hoge afgronden rijd! Rob en ik waren voor in de bus gaan zitten dus we hadden super zicht, maar af en toe knepen we hem toch wel een beetje van de angst ;).
Er werd ondertussen vanalles gezegd en dat was heel interessant.
We kregen ook 3 demo's, en ik heb ook lavasteentjes meegenomen, in het begin waren die zo heet dat je ze steeds om moest gooien in je anderehand anders zouden ze bij wijze van sprekenverbranden maar na verloop van tijd ging dat al beter. Daarna werd er een geiser gestimuleerd. Een meneer gooide water in een buis en toen spoot het er keihard weer uit. Net Yellowstone maar dan hier, in Lanzarote;). Ik heb dat spuit moment wonder boven wonder op de foto gekregen [ik bewoog nogal omdat ik schrok ;)]. Ik hoop dus dat dat een mooi plaatje opgeleverd heeft! Er is daar ook een restaurantje en daar koken ze dus door middel van de warmte van de vulkanen. Er komt geen oven aan te pas!
Daarna gingen we lunchen, voor 7 euro's kon je vanalles even veel nemen als je wilde! All inclusief dus weer :P.
Daarna gingen we naar Cesar Manrique [ofzo]. Dat was een kunstenaar maar hij was zo geniaal! Hij is heel erg beroemd geworden hier omdat ie heel erg veel heeft betekent vroeger. Ik kan het niet allemaal meer na vertellen maar hij heeft echt een super mooi huis gebouwd en een mooie concertzaal.
Ik heb toen van Rob 2 sleutelhangers als souveniertjegekregen. 1 in de vorm van het Eiland Lanzarote met op de achterkant het duivelsteken, een kameel en een grot. De andere was een salamander die kan scharnieren, erg leuk!
Na dat bezoek zijn we nog naar een wijnproeverij gegaan en daarna weer richting de ferry om terug te gaan naar fuerte.
We waren om 9u/half 10 thuis en het was een erg inspannende maar leuke dag :)
klinkt echt super :D:D:D
jullie maken echt leuke uitstapjes. Maar je moet wel vroeg uit je mandje..
6.05... das vroeg!!! Niet mijn favo tijdstip :P maarja, als je wat wilt zien...
Gaaf zeg, zo'n lava eiland... en warme steentjes geloof ik meteen :P